93 336 26 60

Dill-div: 9-14:30h. (16-18h.*)

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya rep dos nous Acadèmics

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya rep dos nous Acadèmics

El passat dia 1 d’octubre de 2013, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya celebrà una sessió extraordinària per a la recepció de dos Acadèmics: El Dr. Manel Armengol i Carrasco i la Dra. Virginia Novel Martí.

Virginia Novel compta amb una dilatada trajectòria tant acadèmica com professional. Llicenciada en Antropologia Social y Cultural, Diplomada en Podologia i Doctora UB, és Doctor Honoris Causa en Ciències Mèdiques pel Pensylvania College of Podiatric Medicine (Philadelphia EE.UU) (1998), ha rebut la Medalla al treball Francesc Macià (1999) i la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2010) ambdues concedides per la Generalitat de Catalunya.

Li va ser concedit el Premi Escachs, en reconeixement per la contribució a que la Podologia sigui una professió reconeguda i consolidada (2011).

La Dra. Virginia Novel és la Directora Facultativa de l’Hospital Podològic Universitat de Barcelona, hospital titularitat de la Fundació Josep Finestres, fundació privada del grup Universitat de Barcelona.

Els dos acadèmics i nous membres de l’Acadèmia varen ser acollits pels Acadèmics Numeraris doctors Joan Viñas i Salas i Jacint Corbella i Corbella.

La Reial Acadèmia fou creada l’any 1770 i és l’òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia; La Real Acadèmia és impulsora dels estudis sobre Història de la Medicina Catalana i organitzadora del Congressos d’Història de la Medicina Catalana així com la impulsora dels debats sobre qüestions sanitàries d'actualitat.

L’acte es celebrà en el recinte urbà que comprèn els edificis de l’antic Hospital de la Santa Creu, junt amb la casa de Convalescència i l'edifici de l'antic col•legi de Cirurgia. Constitueix el nucli del que ha estat el centre del passat sanitari de Barcelona durant més de cinc-cents anys, de començaments del segle XV fins ben entrat el segle XX.

Els dos Acadèmics varen fer una brillant exposició i lectura dels seus treballs.

El Dr. Armengol va llegir el treball: “La recerca en Cirurgia General i Digestiva a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des dels orígens fins a la situació actual.”

La Dra. Virginia Novel i Martí va fer la lectura del treball: “Cinquanta aniversari de les Ciències Podològiques: de la mà de l’especialitat a la Universitat”. La interessant exposició va fer un recorregut per la disciplina de la Podologia.

L’apertura i cloenda de l’acte va ser a càrrec del seu president Dr. Joan Viñas, president de la Real Acadèmia de medicina de Catalunya.