93 336 26 60

Dill-div: 9-14:30h. (16-18h.*)

Gran participació de professors/es i alumnes del Grau de Podologia de la UB a les XXIV Jornades Científiques de Podologia

Gran participació de professors/es i alumnes del Grau de Podologia de la UB a les XXIV Jornades Científiques de Podologia

Cada any, el Col·legi de Podòlegs de Catalunya celebra les Jornades Científiques de Podologia. Aquest any 2018, concretament els dies 20 i 21 d'abril, va tenir lloc a la capital catalana, la XXIV edició d'aquestes jornades, sota el lema "Podologia + Formació = Salut", que va acollir a 450 professionals de Catalunya i de la resta d'Espanya, així com una delegació de podòlegs de Portugal. Molts dels i les alumnes de grau i postgrau de la Universitat de Barcelona van assistir a la cita i van poder gaudir d'un extens programa científic.

Es van dur a terme diverses taules de debat amb temes tant interessants per a la professió com el debat sobre les tècniques manuals o digitals per a confeccionar suports plantars, o la cirurgia podològica. Els assistents van tenir el privilegi de veure intervenir als prestigiosos Doctors; Alan Banks i José Valero, que van exposar els últims avenços en les tècniques quirúrgiques pels tractaments podològics. També van comptar amb la presència de la Dra. Angela Evans, pediatria australiana que va tractar els últims avenços en el protocol d'exploració sobre la pediatria podològica. 

En el camp de la dermatologia es van tractar temes d'actualitat com la gestió de les infeccions de pell, exposat per la Dra. Aurora Guerra, i les lesions dèrmiques en la infància, exposat a la conferència de la Dra. Esher Roé.

Finalment, es van realitzar dos tallers de demostració pràctica; un sobre la utilització del làser i les seves aplicacions en el camp de la podologia i un sobre l'exploració biomecànica en l'àmbit de l'esport.    

Les XXIV Jornades Científiques de Podologia van comptar amb un comitè d'honor format pel Dr. Joan Elías i García, Rector de la Universitat de Barcelona, el Sr. Valentí Martínez i Espinosa, Director General Fundació Universitària del Bages i la Sra. Neus Rams i Pla, Directora General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària.

També cal destacar que eI comitè organitzador de les jornades va comptar amb la presència de professors de l'Hospital Podològic Universitat de Barcelona, com el Sr. Josep Manuel Ogalla Rodríguez, el Sr. Antonio-Jesús Zalacaín Vicuña, el Sr. Carles Espinosa Mondaza i el Sr. Manel Perez Quirós, entre d'altres. 

L'exitosa participació posa en relleu l'elevat interès dels professionals catalans per estar formats en els últims avenços en el camp de la podologia i poder oferir als pacients una atenció de qualitat amb les últimes novetats tecnològiques.